Sifnos Guide

Πώς θα έρθετε στη Σίφνο

Ανάλογα με την εποχή την οποία θα επιλέξετε να επισκεφθείτε την Σίφνο, οι επιλογές τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και όλοι μας ευχόμαστε να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Η είσοδος των ταχύπλοων οχηματαγωγών πλοίων στην γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων έχει μειώσει δραματικά τον χρόνο ταξιδίου. Έτσι λοιπόν αν επιλέξετε ένα τέτοιο μέσον, θα διανύσετε την απόσταση των 80 περίπου μιλίων που χωρίζει το λιμάνι του Πειραιά από την Σίφνο σε 3,5 περίπου ώρες. Σημειώστε όμως ότι η επιλογή των ‘γρήγορων’ περιορίζεται στην περίοδο Μάρτιος-Νοέμβριος.
Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, αλλά βασικά κατά τους χειμερινούς μήνες, η σταθερή αξία είναι τα συμβατικά πλοία τα οποία σηκώνουν το κύριο βάρος της μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και αγαθών από και προς την Σίφνο.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η συχνότητα των δρομολογίων Πειραιάς-Σίφνος διαμορφώνεται ανάλογα και ομολογουμένως είναι αρκετά ικανοποιητική με 3 ακόμα και 4 αφίξεις την κατά την υψηλή περίοδο. Σημειώστε ότι το καλοκαίρι συμβατικά πλοία εκτελούν ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, συνδέοντας ακτοπλοϊκά αρκετά νησιά των Κυκλάδων.
Με αυτόν τον τρόπο η Σίφνος μπορεί να μετατραπεί σε ορμητήριο για Σέριφο, Κύθνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Ίο, Σίκινο, Σαντορίνη, Πάρο και άλλα Κυκλαδονήσια.
Η επιλογή του να ταξιδέψετε και με αεροπλάνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος έως το κοντινότερο αεροδρόμιο της Μήλου είναι επίσης συζητήσιμη. Από εκεί και σε 30′ με το γρήγορο ή 1,5 ώρα με το συμβατικό πλοίο, θα βρίσκεστε στην Σίφνο. Εναλλακτικά, τα κοντινότερα αεροδρόμια στη Σίφνο, είναι αυτό της Πάρου, της Σύρου, της Νάξου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε για τις πτήσεις και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ των νησιών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων από και προς την Σίφνο, επικοινωνήστε με τα κατά τόπους πρακτορεία πλοίων και λιμεναρχεία.

Leave a Reply